Bramborová bábovka

20:41

Tak dlouho jsem četla na blogu Kuchařky ze Svatojánu o Krkonošské kuchařce, až jsem si jí musela pořídit. Při listováním jsem našla spousty zajímavých, ale hlavně jednoduchých receptů. A hned jsem si mohla jeden vyzkoušet. Zbylo nám pár brambor z večeře a dezert žádný. Tak nám bábovka přišla vhod.
Pekla jsem od oka. Kuchyň je pořád ještě v polním provedení.


1 vejce
150g cukru
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citrónu
100g másla 
300g vařených, strouhaných brambor
300g hrubé mouky
prášek do pečiva
sůl


1. Máslo utřeme s cukrem (část) a žloutkem. Přidáme citrónovou kůru a brambory, část mouky a sůl.
2. Z bílku ušleháme sníh. Smícháme s cukrem, zasypeme moukou s práškem do pečiva. Smícháme a pečeme 30min - 45min.



Bábovka je překvapivě vláčná, a není vůbec cítit po bramborách. Místo toho voní krásně po citrónu. Obešla by se i s méně cukru. 100g je tak akorát. 

You Might Also Like

0 comments

Subscribe