Pšeničný kváskový chléb

12:28

Další kváskové pečení, které se podařilo. Kromě řezů v kůrce - nevim, jestli je to tupým nožem, každopádně to nevypadá moc krásně. Recept je jak jiinak než od Maskrtnice (http://www.maskrtnica.cz/). 
Kvásek:
kvas 30g150g pšeničné chlebové mouky190g vodySuroviny smícháme a necháme 12hod zkvasit v pokojové teplotě.
Chleba:
340g kvásku410g vody90g celozrnné žitné mouky700g pšeničné chlebové mouky18g soli


1. V míse smícháme všechny suroviny, kromě soli. V robotu je to 1,5min. Přikryjeme a necháme hodinu stát.
2. Přidáme sůl a hněteme 2min na nižší rychlost, 2min na rychlejší. Vložíme do mísy vytřené olejem a necháme 2hod zrát. Během této doby těsto 2xpřeložíme
3. Těsto vytvarujeme do dvou bochníků a vložíme do moukou vysypané ošatky. Necháme zrát 2-3hod při pokojové teplotě.
4. Troubu s plechem předehřejeme na 250°C, na plech vložíme chleba a dospod trouby nalijeme 1,5dcl vody.5. Po 10min snižte teplotu na 220°C a dopečeme 20-30min.






x








You Might Also Like

0 comments

Subscribe