Sůl z medvědího česneku
13:08Medvědí česnek (Allium ursinum) je výbornou jarní bylinou. Najdete ho v listnatých lesích, nebo si ho můžete vypěstovat na zahrádce. Jeho vůně i chuť je lehce česneková a příjemně dochutí polévky, hlavní jídla a je skvělou alternativou bazalky do pesta. Při sběru buďte skromní, a vemte si jen, co spotřebujete, ať se místa neničí a na úrodu se můžete těšit i příští roky.
Výroba soli je jednou z variant, jak česnek využít. Bude se Vám hodit při vaření, ale je vynikající i na krající chleba.
Medvědí česnek trochu usušíme na 50°C, cca 20minut. Poté smícháme se solí, (nejlépe hrubozrnou) a dáme do mixéru. Rozprostřeme na plech a dosušíme v troubě. Uvidíte sami jak dlouho bude potřeba. Čím vlhčí bude, tim rychleji ji budete muset spotřebovat.
0 comments