Rebarborový koláč

12:22

Dostala jsem poslední rebarboru z maminčina mrazáku, tak jsem si upekla minulý týden k narozeninám koláč. A byl hrozně dobrý...

500g celozrnné špaldové mouky
50g cukru
75g másla
2 vejce
25g droždí
250ml rostlinného mléka
kůra z jednoho citrónu
špetka soli
500g rebarbory, namíchala jsem jí s jablky
20g vanilkového cukru

Drobenka:

70g ječné mouky
70g celozrnné špaldové mouky
100ml oleje
80g cukru


1. Mouku prosejeme do mísy. Uprostřed uděláme důlek a rozdrolíme do něj droždí a zalijeme půlkou vlážného mléka. Zasypeme lžící cukru a necháme vzejít kvásek.
2. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo,cukr, citrónovou kůru, sůl a přiléváme zbytek mléka.
3. Zadeláme těsto a necháme hodinu v teple kynout.
4. Předehřejme si toubu na 180°C. Těsto vložíme do vysokého plechu a roztáhneme do stran. Rebarboru smícháme s vanilkovým cukrem a posypeme těsto.
5. Připravíme si drobenku a posypeme koláč. Pečeme zhruba 30min.


You Might Also Like

0 comments

Subscribe