Kopřivový špenát

12:08

Jaro je čas sběru divokých bylin. A mladé kopřivy jsou všelékem. Můžete jimi podpořit svůj jarní detox, a nebo si z nich připravit chutný špenát.


4 hrsti mladých kopřiv
100g mraženého špenátu (nemusí být)
3 stroužky česneku
1 cibule
2lž oleje nebo másla
sůl a pepř
2-3 vejce



1. Kopřivy spaříme a odkrájíme stonky. Vaříme ve vroucí osolené vodě, tak 10min. Můžeme přidat i špenát.
2. Na pánvi osmahneme cibulku a česnek na oleji, přidáme kopřivy a špenát , necháme trochu podusit.
3. Špenát přendáme do pánve, kterou můžete vložit do trouby, a vyklepneme 3 vajíčka. Pečeme na 180°C dokud nejsou vajíčka hotová - podle chutí.

Jako přílohu jsem nakrájela pár brambor a batátů na měsíčky, nastrouhala trošku červeného zelí pro barvu, pokapala olivovým olejem, balsamicem a přidala čestvý tymián. Pečte v troubě 30min na 220°C, dokud nejsou brambory hotové. Pokapte trochou balsamica, osolite a opepřete.




You Might Also Like

0 comments

Subscribe