Červená pšenice s cizrnou
11:33Velmi chutné, rychlé a vydatné jídlo. Dobrou chuť!
200g červené pšenice, seprané a uvařené podle návodu na obalu
200g cizrny, předem 12hod namočené a uvařené do měkka
2 cibule
2 lž olivového oleje
divoké byliny (medvědí česnek, kopřiva, petrklíč)
sůl a pepř
3 mrkve
4 lž kokosového mléka z konzervy
citrónová štáva z půlky citrónu
1. Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme cizrnu a pšenici. A lehce pražíme 15min. Přisypeme koření a necháme odpočinout.
2. Na pyré si oloupeme a nakrájíme mrkev a vaříme do měkka. Přihodíme kokosové mléko a šťávu z citrónu. Rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme.
3. Podáváme teplé, nejlépe smíchané dohromady.
0 comments