Podvodnice
11:26
Je to ten typ cukroví, které se výborně hodí k čaji. Není skoro sladké, takže krásně neutralizuje naše chuťové buňky, které cukr nemůžou už ani cítit. A hlavně, těsto kyne pod vodou, což je pro mne malý zázrak.
3 lžíce mléka
1 lžíce cukru
250g hladké mouky
120g rozehřátého másla
1 vejce
mletá skořice
moučkový cukr na posypání
1 lžíce cukru
250g hladké mouky
120g rozehřátého másla
1 vejce
mletá skořice
moučkový cukr na posypání
1. Uděláme kvásek. Droždí, lžíce mléka a cukru, necháme v teple vzejít.
2. Na vále spojíme mouku, vlažné máslo, kvásek a vytvoříme těsto.
3. Těsto vložíme do vody a necháme 1-1,5hod kynout.
4. Osušíme a vyválíme na 3mm silný plát. Vykrajujeme dle fantazie, potřeme vejcem a posypeme skořicí s cukrem.
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180℃ na 8min.
5. Pečeme v předehřáté troubě na 180℃ na 8min.


0 comments