Linecké cukroví
12:40
Každý máme ten nejlepší recept na naše nejoblíbenější cukroví. Tenhle je můj a mám ho moc ráda. Letos jsem hvězdičky spojovala ostružinovou marmeládou...
300g hladké mouky
200g másla
100g moučkového cukru
1 žloutek
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
mletý hřebíček
1. Prosátou mouku smícháme s cukrem, na kostky nakrájeným máslem, žloutkem, kůrou a hřebíčkem. Pokud těsto nedrží, opláchněte si ruce ve vodě a pořádně zpracujte. Hlavně rychle.
2. Těsto nechte odležet aspoň přes noc v lednici.
3. Na pomoučeném vále vyválejte a vykrajujte.
4. Pečete na 160 ℃ zhruba 10min, až začnou zlátnout.
5. Nechte vychladnout a slepujte oblíbenou kyselou marmeládou. Uložte do chladu do Vánoc.



0 comments