Houbové risotto
14:01Risotto je syté, teplé a vynikající jídlo. Potřebuje čas, tak si ho udělejte a budete mít krásnou večeři.
1 hrnek rýže arborio
90g parmazánu
50g másla
90g parmazánu
50g másla
3 šalotky
4-5 žampionů portobello
750ml zeleninového vývaru
1 sklenička suchého vína
750ml zeleninového vývaru
1 sklenička suchého vína
pepř
1.Šalotku nakrajíme a na 30g másla osmahneme, přidáme pokrájené houby a chvilku dusíme.
2. Přisypeme rýži a 5min restujeme. Zalijeme sklenkou vína, polovinou vývaru a necháme pod pokličkou vařit 15-20min. Občas promícháme, ale jen zlehka.
3. Poté postupně přiléváme zbytek vývaru po troškách, aby měla rýže čas ho vstřebat.
4. Do risotta dáme zbytek másla a opatrně promícháme. Přisypeme parmazán a necháme pod pokličkou 2min odpočívat.
5. Podáváme lehce opepřené s petrželí.



0 comments