Bramborový medovník
14:05
Další z receptů podle Krkonošské kuchařky. Medovec byl přespříliš sladký. Lepší dát více ořechů a méně cukru. Pro příště.
500g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
skořice
150g moučkového cukru
100g mletých ořechů
300g vařených prolisovaných brambor
300g medu
2 lžíce mléka
1 vejce
100g másla
marmeláda

Všechny ingredience spojíme v hutné těsto, které rozdělíme na 3 díly. První díl položíme na vymazaný plech a potřeme marmeládou (polární maliny v mém případě), a přikryjeme druhým dílem. Zase pomažeme marmeládou a dáme třetí díl. Ten potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka. Pečeme na 180, zhruba 40min (dokud neni zlato-hnědý). Můžete posypat moučkovým cukrem, ale věřte, že to není potřeba.


0 comments