Bezové koláčky

08:42

Upravený recept podle Kuchařky ze Svatojánu. Měla jsem chuť na kynuté těsto a ve spíži mám bezové želé. Vynikajíci kombinace!





400g polohrubé mouky
200g žitné celozrnné
2 vejce
30g droždí
250ml mléka
100g másla
50g cukru
špetka soli
citrónová kůra



Smícháme prosetou mouku, uděláme ďůlek do kterého dáme 100ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí a posypeme lžičkou cukru. V teple necháme vzejít kvásek.
Přidáme 2 vejce, rozpuštěné máslo, zbytek mléka, cukr a citrónovou kůru. Můžete přidat květy bezu (já přidala pár sušených). Smícháme ve vláčené těsto a necháme pod útěrkou vykynout, aspoň hodinu.
Těsto vyválíme na hady a ukrojíme zhruba 23 - 25 kousků. Rukou vytvarujeme kolo, do kterého lžíci dáme bezové želé a pořádně zabalíme. Dáme na vymazaný plech, pekáček a potřeme rozšlehaným žloutkem v mléce.  A posypeme drobenkou:

40g másla
50g moučkového cukru
60g hrubé mouky





Pečeme cca 30 minut. Dobrou chuť. Věřte, že se po nich jen zapráší.


(Foceno telefonem, po nastěhování jsem nemohla najít náš foťák)

You Might Also Like

0 comments

Subscribe