Buchty s tvarohem

22:50

V Šemberské kuchyni už se peče. Zdaleka nemáme ještě nic hotového, jen kuchyň je funkční, a tak jsem jí musela pokřtít českou klasikou. Pekla jsem v podvečer a spolu s kynutím to zabralo trochu času, to jistě znáte. Ale mít teplé a voňavé buchty k večeři byla příjemná odměna...



500 g hladké mouky
150 g másla
50 g cukru
40 g droždí
2 žloutky
250 ml mléka
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 citronu
20g domácího vanilkového cukru
sůl




Nejdříve si uděláme klasický kvásek: lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka. Jemně promícháme a necháme kynout na teplém místě (nejlépe na dveřích předehřáté trouby). Po vykynutí smícháme se zbytkem cukru, mouky, žloutky, rozehřátým máslem, citrónovou kůrou i šťávou, vanilkovým cukrem a špetknou soli. Na závěr přidáme vlažné mléko. Zaděláme těsto, nejlépe v hluboké míse, a pak na válu. Nechte aspoň hodinu kynout na teplém místě.

Mezitím si připravíme náplň z 1 měkkého tvarohu, žloutku, citrónové kůry a vanilkového cukru.

Vykynuté těsto vyválíme a vykrajíme čtverce, do kterých lžíci dáme tvarohovou náplň. Konce spojíme a vyskládáme do vymaštěného pekáče. Pomastíme je máslem a necháme kynout ještě dalších 20minut.
Poté pečeme nejdříve na 200 stupňů (ve vyhřáté troubě) a po 5min teplotu snižíme na 180 stupňů.



P.S.: recept není zděděný po babičce, ale z Apetitu. A pro příště budu více improvizovat. Vrtá mi v hlavě nápad s kardamonem a jablečným pyré...

You Might Also Like

0 comments

Subscribe