Buchty s tvarohem
22:50V Šemberské kuchyni už se peče. Zdaleka nemáme ještě nic hotového, jen kuchyň je funkční, a tak jsem jí musela pokřtít českou klasikou. Pekla jsem v podvečer a spolu s kynutím to zabralo trochu času, to jistě znáte. Ale mít teplé a voňavé buchty k večeři byla příjemná odměna...
500 g hladké mouky
150 g másla
50 g cukru
40 g droždí
2 žloutky
250 ml mléka
2 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 citronu
20g domácího vanilkového cukru
sůl
Mezitím si připravíme náplň z 1 měkkého tvarohu, žloutku, citrónové kůry a vanilkového cukru.
Vykynuté těsto vyválíme a vykrajíme čtverce, do kterých lžíci dáme tvarohovou náplň. Konce spojíme a vyskládáme do vymaštěného pekáče. Pomastíme je máslem a necháme kynout ještě dalších 20minut.
Poté pečeme nejdříve na 200 stupňů (ve vyhřáté troubě) a po 5min teplotu snižíme na 180 stupňů.
P.S.: recept není zděděný po babičce, ale z Apetitu. A pro příště budu více improvizovat. Vrtá mi v hlavě nápad s kardamonem a jablečným pyré...



0 comments