Pepperkaker
10:42Po delší pauze je čas na příspěvek, hlavně když jsou Vánoce za rohem. Začala jsem péct perníčky jako první, protože potřebují nejldéle odležet. Tento recept je skoro stejný jako loňský, ale místo javorového sirupu jsem použila pampelškový, který jsem letos vyráběla... A výsledek je mnohem lepší než jsem čekala. Zkuste to. Hezké Vánoce!
150ml pampeliškového sirupu
250ml cukru muscovado
2 čl mletého zázvoru
2 čl mleté skořice
1 čl mletého hřebíčku
175g měkkého másla
150ml smetany ke šlehání
1/2 čl jedlé sody
750g hladké mouky
mléko a med na potírání
1. Smíchejte sirup s máslem, cukrem a kořením. Utřete do pěny.
2. Přidejte smetanu a vyšlehejte.
3. Mouku se sodou smíchejte a přidejte k tekuté části.
4. Na pomoučeném vále vytvořte nelepivé těsto a nechte přes noc v lednici.
5. Druhý den si předehřejte troubu na 200°C, těsto vývalejte a vykrajujte různé tvary.
6. Perníčky potřete mlékem s trochou medu a pečte 8-10minut.
7. Necháme vychladnout a uložíme v krabici do chladu..


0 comments