Bublanina
16:00Než mi můj milý odjel na druhý konec světa natrhal mi koš třešní. A já mu za odměnu upekla bublaninu.
400g mouky, 1 díl celozrnné špaldové, 1 díl celozrnné pšeničné a 1 díl celozrnné ječné mouky
40g namletého lněného semínka namočném ve vodě
100g třtinového cukru
100ml slunečnicového oleje
150-200ml rostlinného mléka
2 lžč kypřícího prášku z vinného kamene
kůra z 1 citrónu a trocha šťávy
špetka vanilky a soli
1. Všechno smícháme v míse dohromady, nalijeme na papírem vystalaný pekáč, posypeme třešněmi a zasypeme drobenkou (hrubá mouka, máslo a cukr ve stejném poměru). Když vynecháte drobenku bude bublaninu veganskou.
2. Pečeme na 180°C zhruba 30-35min, než bude drobenka zlatá.
Dobrou chuť a příjemné léto!
0 comments