Dort s čokoládovým krémem
11:14
Takový nedělní pokus, z toho, co dům dal. A náramně se povedl. Veganský dort se spoustou čokolády. Nejlépe chutná den po odložení, jestli to vydržíte.
těsto:
50g špaldové celozrnné mouky
130g pšeničné celozrnné mouky
60g rýžové mouky
2 lžč jedlé sody
2lžč mleté vanilky
30g mletého lněného semínka + voda na nabobtnání
60g kokosového cukru
60ml slunečnicového oleje
260ml mandlového mléka
1lžč citrónové štávy
náplň:
180g bezmléčné čokolády 70%
10g kokosového tuku
150g kokosového mléka z konzervy
200g přírodního tofu
štáva z půlky citrónu
20g rýžového sirupu
trocha mandlového mléka
poleva:
150g bezmléčné čokolády 70%
10-15g rýžového sirupu
15g kokosového oleje
1, Smícháme suché ingredience ve větší míse.
2. Nabobtnané lněné semínko rozšleháme v mléce, a přidám olej, sirup a citrónovou šťávu. Smícháme spolu s moukou a těsto nalijeme do olejem vymaštěné a vysypané (mandlovou moučkou, kokosem nebo i pouze hrubou moukou) dortové formy.
3. Náplň: dáme pokrájené tofu, citrónovou šťávu, kokosvé mléko (tuhé - můžeme nechat přes noc v lednici), sirup, trochu mléka a rozpuštěnou čokoládu s kokosovým tukem do mixéru a vytvoříme krém.
4. Navrstvíme na těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, zhruba hodinu a půl. Mezi těsto a náplň můžete dát ořechy, banány nebo také nic :)
5. Po upečení zalijeme polevou - igredience rozpustíme a polijeme dort ještě ve formě, aby náplň neutekla. Podáváme vychlazené.


0 comments