Skořicoví šneci

15:23

Občas se mi zasteskne po Norsku. Strávila jsem tam skoro 6 let, tak se není čemu divit. A když jsme měli tak krásný podzim, rozhodla jsem se připravit jejich milovanou pochoutku Kanelboller.



50g čerstvého droždí
500ml vlažného mléka
1 vejce, rozšlehané
850g hladké mouky
100g cukru
2 čl kardamonu
1/2 čl soli
150g měkkého másla

Náplň:

200g měkkého másla
150g cukr
5 čl skořice

1. Rozdrolte droždí do mléka a přidejte vejce. Vmíchejte mouku, cukr, kardamon a sůl. Pak přidejte máslo.Těsto pořádně prohněťte na pomoučeném vále a nechte pod útěrkou v klidu kynout, minimálně 2 hodiny.
2. Připravte si náplň. Smíchejte máslo s cukrem a skořicí. Cukr můžete nahradit medem a pořádně vyšlehat.
3. Z těsta si vyválejte dva obdelníky, rozetřete do nich náplň, a pak je zatočte jako roládu. Odkrajujte kousky, 2,5cm široké, které můžete dát do vymazaného pekáče nebo litinové pánve. A trochu je přimáčkněte
5. Pečte v předehřáté troubě na 180°C, 25 - 30 minut.





You Might Also Like

0 comments

Subscribe